Dit boek bevat 500 recepten voor verschillende maaltijden, situaties en gelegenheden: tussendoortjes, salades, lichte lunches, diners, feestelijke hapjes en nog veel meer. Van gazpacho en Libanees plat brood tot croque-monsieur en lamskebabs aan sateprikkers.
In het oostelijke Middellandse Zeegebied worden verse en eenvoudige ingrediënten gebruikt om de heerlijkste gerechten te maken. Ontdek de keuken van dit gebied met recepten voor traditionele Griekse salade met feta, Vis met tahinsaus uit de oven, Hummus bi tahina, Semolina-notenhalva en nog veel meer.
Dit boek bevat een uitgebreide selectie olijfolierecepten uit de landen waar olijfolie al eeuwenlang wordt geproduceerd. Dit boek weerspiegelte veelzijdigheid van olijfolie, zijn fantastische smaak en zijdeachtige textuur.
Tapas hebben hun eigen plaats in de Spaanse eetcultuur: als aperitief bij een glas wijn, staand aan de bar, of in grotere keuze als avondmaaltijd. Bovendien zijn tapas het equivalent voor plezier in het leven, temperament en een ongedwongen vorm van gezelligheid. Daarom zijn ze ook in ons land erg populair.
Lekker eten – ook zonder vlees? Met onze afwisselende recepten uit de hele wereld krijgen de zogenaamde ‘bijgerechten’ een heel andere dimensie. Dit boek bevat heerlijke salades en knapperige groenten, verfijnde gerechten met aardappels, rijst en pasta of volwaardige schotels met granen en peulvruchten.
Salades voor elk seizoen, elke gang en elke gelegenheid van warme, voedzame maaltijdsalades tot eenvoudige bijgerechten en lekkere combinaties voor een dinertje in de buitenlucht.
Tegenwoordig staan in de meeste keukenkasten niet slechts een flesje olie en een flesje azijn, maar meerdere in diverse smaken.
Een eerbetoon aan deze heerlijke en veelzijdige olie, met smakelijke recepten en nuttige tips.
Echte pastaliefhebbers zouden het liefst elke dag pasta op tafel willen toveren. En waarom ook niet? Met de vele verschillende Italiaanse pastasoorten en sauzen kunt u eindeloos variëren.
Koken is iets voor vrouwen? Koken is iets voor watjes? Alles behalve! Mannelijke topkoks bewijzen dat mannen die de pollepel zwaaien bijzonder hoog staan aangeschreven.
Een gezellige avond met vrienden is pas echt af met een lekker etentje.
Antipasti, tapas, mezze ? voorgerechten hebben allerlei namen, maar ook eindeloos veel verschijningsvormen.